kommer snart

Kattegatanalyse udskudt igen, igen

af Kattegatkomiteen Onsdag d. 25. november 2015

Nyhed. Fredag d. 13. november var dagen, hvor den strategiske analyse af en fast Kattegatforbindelse skulle have været offentliggjort. Sådan gik det ikke.

Fredag d. 13. november var dagen, hvor den strategiske analyse af en fast Kattegatforbindelse langt om længe skulle være offentliggjort.
Datoen har længe været reserveret til møde i den kontaktgruppe som Transport- og Bygningsministeren sidder for bordenden i og efterfølgende offentliggørelse af analysen. I kontaktgruppen sidder desuden formændene for landets regioner og kommunekontaktråd, samt formand for Kattegatkomitéen Jens Kampmann.
Og efter mere end tre års forsinkelse af færdiggørelsen af den strategiske analyse, har Kattegatkomitéen naturligvis set meget frem til offentliggørelsen af analysen.

Men sådan skulle det ikke gå. Mandag måtte Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) meddele mødedeltagerne, at analysen endnu ikke er færdig. I et brev til mødedeltagerne skriver ministeren:

” Den strategiske analyse af en fast Kattegatforbindelse har været længe undervejs grundet faglige udfordringer med Landstrafikmodellen. Det er udfordringer, som nu er løst takket være et stort arbejde hos Vejdirektoratet, Trafik- og Byggestyrelsen og DTU Transport.
 Det er imidlertid desværre ikke lykkedes at få færdiggjort det samlede arbejde omkring analysen. (…) Arbejdet med analysen af et projekt, der så grundlæggende kan ændre Danmarks infrastruktur, er simpelthen for vigtigt til, at det hastes igennem, når nu vi er så tæt på målstregen.”

Kattegatkomitéens formand Jens Kampmann har modtaget aflysningen med en blanding af forståelse og ærgrelse. Der er naturligvis forståelse for, at analysen ikke skal hastes igennem. Omvendt er det meget ærgerligt at analysen er udskudt igen, igen.

” Det er meget, meget ærgerligt, at analysen endnu engang er udskudt, når vi nu har ventet så længe. Det er helt urimeligt, at en analyse af et så vigtigt projekt skal være forsinket med mere end tre år. Omvendt er det naturligvis glædeligt, at udfordringerne med Landstrafikmodellen langt om længe ser ud til at være løst og at modellen er brugbar, og jeg ser derfor meget frem til analysens resultater, men forventer at der meget snart komme en afklaring”, udtaler Jens Kampmann.

For Jens Kampmann – som bl.a. via sit arbejde i Sund&Bælt har enorm erfaring med de store faste forbindelser – er der ingen tvivl om, at en fast Kattegatforbindelse vil være et afgørende projekt for Danmarks sammenhængskræft og internationale konkurrenceevne. Det vil bidrage til Danmarks vækst og udvikling på en måde, som endnu ikke er set lige.

”Jeg tror fuldt og helt på det her projekt – det er vi mange der gør! Derfor er der også brug for, at vi kommer videre og får belyst projektet grundigt. Vi har trådt vande længe nok, mens vi har ventet på analysen og nu må der kød på bordet. Jeg ser derfor frem til at ministeren snarest muligt indkalder til møde.”

Der er endnu ikke meldt en dato for et nyt møde i kontaktgruppen ud.
 

Modtag vores nyhedsmail

Hold dig opdateret med de seneste meddelser om en fast Kattegatforbindelse. Tilmeld dig herunder og modtag vores nyhedsmail

Aktuelt

Nyheder

Pressemeddelelse: Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune inviterer til konference
18.04.16
Der er lagt op til både faglige indspark og politisk diskussion, når Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune mandag 25. april holder konference om en fast...

Aktiviteter

Konference om en fast Kattegatforbindelse
Konference
| April 25, 2016 - 2:00pm
Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune inviterer til en spændende konference om en fast Kattegatforbindelse d. 25. april 2016 kl. 14.00-16.30 på...

Publikationer

Teknisk baggrundsnotat: Følsomhedsberegninger af en fast Kattegatforbindelse

juli 2016
|

I forbindelse med konferencen "Efter Kattegatanalysen - hvad nu?" d. 25. april 2016 præsenterede Rambøll en række følsomhedsberegning ...

Download her
Adobe PDF, 20 sider

Omtale

Debatindlæg: Nedsat brugerbetaling på Storebælt vil svække Femernforbindelsen og på sigt også Kattegatforbindelsen
30.10.17
| Aftalen om lavere takster på Storebæltsforbindelsen vil få konsekvenser for de fremtidige store faste forbindelser i Danmark. "Hvis vi...

Hjælp

Rapporterne er pakket i formatet PDF.
Klik for at downloade programmet