Gå til hovedindhold

Kattegatkomitéens formandskab

Michael Svane er formand for Kattegatkomitéen. Han suppleres af et stærkt og bredt formandskab. I spidsen for Kattegatkomitéen, der arbejder for at gøre en fast Kattegatforbindelse til virkelighed, står formand Michael Svane, som tidligere har været branchedirektør i DI Transport, og har et bredt kendskab til infrastruktur og transportpolitik.

  • Læs op

Indhold

    Ønsker bred debat
    Michael Svane har været medlem af Kattegatkomitéen siden 2019 og formand for Kattegatkomitéen siden 2022, hvor han tog over efter regionsrådsformand Anders Kühnau. Michael Svane holder fast i den linje, Kattegatkomitéen har stået for hidtil.

    - Jeg er en engageret fortaler for en fast Kattegatforbindelse. Den bliver en vigtig del af vores fremtidige infrastruktur og vil være med til at binde landet sammen på en hel ny måde. Samtidig er det vigtigt at understrege, at vi ønsker en bred og nuanceret debat om forbindelsen, hvor alle forhold omkring anlæg, miljø, natur og klima indgår. Kattegatkomitéen har et meget vigtigt arbejde i den forbindelse, som jeg er glad for at stå i spidsen for. Jeg sætter pris på en god og ligefrem dialog med modstandere og skeptikere. Vi skal ikke haste en beslutning igennem, siger Michael Svane.

    Kattegatkomitéen blev etableret i 2008 og er en sammenslutning af politikere og aktører fra det private erhvervsliv, organisationer, vidensinstitutioner mv., der alle arbejder for at fremme en beslutning om anlæg af en fast Kattegatforbindelse til højhastighedstog og biler over Kattegat mellem Jylland og Sjælland.


    Kattegatkomitéens formandskab består nu af

    Michael Svane, formand
    Anders Kühnau, regionsrådsformand i Region Midtjylland
    Mads Duedahl, regionsrådsformand i Region Nordjylland
    Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland
    Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune
    Martin Damm, borgmester i Kalundborg Kommune
    Karsten Lauritzen, Branchedirektør i DI Transport

    Sidst opdateret: 22. marts 2024