kommer snart

Øget vækst og udvikling på tværs af Danmark

af Kattegatkomiteen Lørdag d. 27. september 2014

Nyhed. Kattegatkomitéen afholder i samarbejde med Region Midtjylland, Nordjylland og Sjælland konference om vækst, udvikling og en fast Kattegatforbindelse, fredag d.3. oktober 2014. Læs pressemeddelelse om konferencen her.

 Bag visionen om en fast Kattegatforbindelse gemmer der sig et stort uudnyttet potentiale for at skabe vækst og udvikling for hele Danmark. En fremtidssikret og hurtig infrastruktur på tværs af Danmark vil binde landets vækstcentre tættere sammen og styrke Danmarks konkurrenceevne internationalt.

De perspektiver er på dagsordnen, når Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Nordjylland i samarbejde med Kattegatkomitéen afholder konference om ’Vækst og udvikling på tværs af Danmark – en ny Kattegatregion’ hos Novo Nordisk i Kalundborg fredag 3. oktober 2014.

 En fast forbindelses indflydelse på samfundsøkonomien

En netop offentliggjort samfundsøkonomisk analyse af Storebæltsforbindelsen udarbejdet af konsulentfirmaerne Incentive og Tetraplan for Transportministeriet konkluderer, at Storebæltsforbindelsen har været en stor fordel og en rigtig god investering for Danmark.

 Analysen viser, at den faste forbindelse i høj grad har gavnet erhvervslivet, både i forhold til transport af gods og forretningsrejsende på tværs af landet. Samtidig viser analysen, at den faste forbindelse har gjort det muligt at pendle over Storebælt, fordi rejsetiden er blevet kortere. Det er til gavn for både pendlere, arbejdsgivere, der får adgang til ny arbejdskraft, og for staten, som får flere skatteindtægter.

 Formand for Kattegatkomitéen og tidligere formand for Sund & Bælt, Jens Kampmann siger:

 ”Jeg kan med stor tilfredshed konkludere, at Storebæltsforbindelsen har været en succes. Den skabte et nyt Danmarkskort.

Min erfaring fra de faste forbindelser over både Storebælt og Øresund siger mig, at en fast Kattegatforbindelse vil kunne gøre Storebælt kunsten efter. Kattegatforbindelsen vil betyde rejsetidsbesparelser, vi ikke før har set magen til. Det giver helt nye vækst- og udviklingsperspektiver, som jeg glæder mig meget til at få sat fokus på ved konferencen d. 3. oktober.”

 Incentive, som står bag analysen, holder oplæg på konferencen om vækst og udvikling på tværs af Danmark. Derudover vil der være oplæg ved bl.a. Novo Nordisk, Københavns Lufthavne, borgmester i Kalundborg Martin Damm, samt regionsrådsformændene Ulla Astman, Region Nordjylland, Bent Hansen, Region Midtjylland og Jens Stenbæk, Region Sjælland.

 Konferencen afholdes i Novo Nordisk Fritidscenter, Hovvejen 10 i Kalundborg fra kl. 10-14.

 Pressen er meget velkommen til at deltage, og tilmelding kan ske til Agnete Lund Andersen på mail ala@regionsjaelland.dk eller telefon 5787 5750.

 For yderligere oplysninger kontakt

Jens Kampmann, formand for Kattegatkomitéen på telefon 2483 0979

 Lars Bosendal, chefkonsulent i Region Sjælland på telefon 2979 5140 eller mail labo@regionsjaelland.dk

 Hanne-Marie Sieg Sørensen, sekretær for Kattegatkomitéen, Region Midtjylland på telefon 7841 1816 eller mail hanne-marie.soerensen@ru.rm.dk

Se  også pressemeddelelsen her.

Modtag vores nyhedsmail

Hold dig opdateret med de seneste meddelser om en fast Kattegatforbindelse. Tilmeld dig herunder og modtag vores nyhedsmail

Aktuelt

Nyheder

Pressemeddelelse: Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune inviterer til konference
18.04.16
Der er lagt op til både faglige indspark og politisk diskussion, når Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune mandag 25. april holder konference om en fast...

Aktiviteter

Konference om en fast Kattegatforbindelse
Konference
| April 25, 2016 - 2:00pm
Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune inviterer til en spændende konference om en fast Kattegatforbindelse d. 25. april 2016 kl. 14.00-16.30 på...

Publikationer

Teknisk baggrundsnotat: Følsomhedsberegninger af en fast Kattegatforbindelse

juli 2016
|

I forbindelse med konferencen "Efter Kattegatanalysen - hvad nu?" d. 25. april 2016 præsenterede Rambøll en række følsomhedsberegning ...

Download her
Adobe PDF, 20 sider

Omtale

Debatindlæg: Nedsat brugerbetaling på Storebælt vil svække Femernforbindelsen og på sigt også Kattegatforbindelsen
30.10.17
| Aftalen om lavere takster på Storebæltsforbindelsen vil få konsekvenser for de fremtidige store faste forbindelser i Danmark. "Hvis vi...

Hjælp

Rapporterne er pakket i formatet PDF.
Klik for at downloade programmet