Nyhedsmail nr. 11, januar 2012 | En fast kattegatforbindelse
kommer snart

Nyhedsmail nr. 11, januar 2012

Januar, 2012

Nyt om nyheder fra Kattegatkomitéen


Måske har du bemærket, at der er sket nye ting på Kattegatkomitéens hjemmeside, og nu er tiden kommet til Kattegatkomitéens nyhedsmail. Vi justerer løbende på både hjemmeside og nyhedsmail for, at du som læser får den bedst mulige oplevelse, og i den forbindelse er det blevet tid til at give nyhedsmailen et løft.Derfor vil du, som abonnent på nyhedsmailen, fremadrettet modtage kortere nyhedsmails, men til gengæld bestræber vi os på at udsende nyhedsmails lidt oftere. Målet med denne ændring er at holde vores læsere opdateret med aktuelle nyheder om arbejdet for en fast forbindelse over Kattegat.

Vi håber, du vil tage godt imod vore ’nye’ nyhedsmail. Har du ideer, kommentarer eller lignende til nyhedsmailen, er du naturligvis velkommen til at kontakte Kattegatkomitéens sekretariat.


Vi benytter denne første ’nye’ nyhedsmail til at fortælle om det seneste møde, hvor Kattegatforbindelsen har været på dagsordenen:

En fast Kattegatforbindelse på dagsordenen i Horsens

En fast Kattegatforbindelse var i tirsdags, d. 24. januar 2012, emne for debat på et møde i Erhvervspolitisk Kontaktudvalg i Horsens.

Vi har brug for en vision

’Vi har brug for en vision’ indledte Jens Kampmann, formand for Kattegatkomitéen.
’Luk øjnene og forstil jer, at året er 2025. Når de gode Horsens borgere skal en tur til København, går de nu ned på byens station og tager toget NORD på. Ca. en time senere er de i København. Sådan bliver det, når en fast forbindelse over Kattegat bliver en realitet. Det er aldrig set før.’ Denne vision tog mødedeltagerne godt imod.

Horsens Kommune bakker op om en fast forbindelse over Kattegat sammen med Region Midtjylland og de øvrige 18 kommuner i regionen, bl.a. i form af det fælles indspil til Infrastrukturkommissionen, som blev udarbejdet tilbage i 2007. Og opbakningen er der fortsat, viste mødet tydeligt.
Medlemmerne af Erhvervspolitisk Kontaktudvalg - som bl.a. repræsenterer uddannelses- og erhvervsorganisationer, arbejdsgivere og arbejdstagere, samt byens politiske ledelse, herunder borgmester Jan Trøjborg (S) – lyttede interesseret, da Jens Kampmann holdt oplæg for for-samlingen denne tirsdag morgen.

Undervejs var der lagt op til debat, og denne kom bl.a. til at handle om, hvordan Jens Kampmann nu kunne være så sikker på, at en fast Kattegatforbindelse bliver en realitet, hvilken indflydelse en fast Kattegatforbindelse vil få for de mange pendlere bosiddende i Horsens, og de øvrige forestående infrastrukturinvesteringer, herunder en udvidelse af E45.

Jens Kampmann udtaler om mødet: ’Jeg er rigtig glad for den positive opbakning en fast forbindelse over Kattegat møder fra Horsens, både politisk og fra byens erhvervsliv og byens forskellige organisationer. Det er klart, at en fast Kattegatforbindelse med direkte forbindelse til både Horsens og Aarhus, vil få stor betydning for Horsens, og det står klart for mødedeltagerne efter mødet i tirsdags.’

På www.metropol-danmark.dk/kontakt-metropol-danmark kan du sende spørgsmål, ris, ros eller gode idéer til Kattegatkomitéen.

Modtag vores nyhedsmail

Hold dig opdateret med de seneste meddelser om en fast Kattegatforbindelse. Tilmeld dig herunder og modtag vores nyhedsmail

Aktuelt

Nyheder

Pressemeddelelse: Glædeligt, at det nu ser ud til, at vi får en fast Kattegatforbindelse
22.03.18
I ti år har Kattegatkomitéen arbejdet for at få etableret en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland, og nu ser det ud til, at en forbindelse vil...

Aktiviteter

Konference om en fast Kattegatforbindelse
Konference
| April 25, 2016 - 2:00pm
Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune inviterer til en spændende konference om en fast Kattegatforbindelse d. 25. april 2016 kl. 14.00-16.30 på...

Publikationer

Genberegninger af en fast forbindelse over Kattegat, Vejdirektoratet

april 2018
|Vejdirektoratet præsenterer i denne rapport en række genberegninger af de trafikale og finansielle konsekvenser ved en fast forbindelse over Katte ...
Download her
Adobe PDF, 40 sider
Download her
Adobe PDF, 4 sider

Omtale

Muligheden for en Kattegatforbindelse til både tog og biler bliver nu undersøgt
29.06.18
| ”Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil nu alligevel have en nærmere undersøgelse af en kombineret bil-og togbro over Kattegat, efter at han i...

Hjælp

Rapporterne er pakket i formatet PDF.
Klik for at downloade programmet