kommer snart

Nyhedsmail nr. 17, december 2012

December, 2012

Jule- og nytårshilsen fra Kattegatkomitéen

2012 lakker mod enden og traditionen tro, er det tid til at se tilbage på året der er gået for arbejdet med en fast forbindelse via Kattegat.

2012 har været et godt år for Kattegatkomitéen.

Vi har budt nye medlemmer velkommen, bl.a. Steen Bach Nielsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, og Henrik Holmer, formand for Kommunekontaktrådet på Sjælland. Dermed er tre af landets fem regioner repræsenteret i komitéen.

Formandskabet har mødtes med transportminister Henrik Dam Kristensen, som endnu engang har tilkendegivet at han finder projektet meget spændende og perspektivrigt. 

Kattegatforbindelsen er for alvor sat på dagsordnen i diverse fora, f.eks. konferencer og seminarer.

Nok en analyse viser, at en fast Kattegatforbindelse er finansielt bæredygtigt.
Og nok en analyse viser, at en fast Kattegatforbindelse vil være en stor samfundsøkonomisk gevinst. Det er værd at bide mærke i.

- Blot for at nævne nogle eksempler på begivenheder i det forgangne år.

Et fast punkt på dagsordnen

Kattegatforbindelsen er blevet et fast punkt på dagsordnen, både politisk og blandt store dele af erhvervslivet. Det er vi naturligvis meget tilfredse med.

Det er for alvor blevet tydeligt, at beslutningen om en fast Kattegat-forbindelse skal gå forud for beslutningen om andre infrastrukturprojekter, fordi projektet er i en helt anden liga. Kattegatforbindelsen vil ændre infrastrukturen radikalt og få indflydelse på behovet for anden infrastruktur. Derfor skal denne beslutning træffes, før der tages stilling til andre projekter.

Investeringen i en Kattegatforbindelse ændrer dog ikke muligheden for at investere i andre infrastrukturprojekter, idet en fast Kattegatforbindelse kan brugerfinansieres. Derved går der ikke noget fra andre projekter, men tværtimod vil en fast Kattegatforbindelse være et nød-vendigt supplement til den øvrige infrastruktur.

Vi er derfor forberedte til de landspolitiske diskussioner som skal finde sted i efteråret 2013.

Vi fortsætter det offensive arbejde

2013 vil for Kattegatkomitéen byde på endnu mere offensivt arbejde for en fast forbindelse via Kattegat. Det bliver der brug for, for der er ingen tvivl om, at der fortsat er kritikere overfor projektet. Derfor fortsætter vi det gode og saglige arbejde for at overbevise – også kritikere – om den samfundsmæssige nytte af en fast Kattegatforbindelse.

Med disse ord vil vi ønske alle vores læsere en glædelig jul og et godt nytår. På gensyn i 2013.

Modtag vores nyhedsmail

Hold dig opdateret med de seneste meddelser om en fast Kattegatforbindelse. Tilmeld dig herunder og modtag vores nyhedsmail

Aktuelt

Nyheder

Pressemeddelelse: Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune inviterer til konference
18.04.16
Der er lagt op til både faglige indspark og politisk diskussion, når Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune mandag 25. april holder konference om en fast...

Aktiviteter

Konference om en fast Kattegatforbindelse
Konference
| April 25, 2016 - 2:00pm
Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune inviterer til en spændende konference om en fast Kattegatforbindelse d. 25. april 2016 kl. 14.00-16.30 på...

Publikationer

Teknisk baggrundsnotat: Følsomhedsberegninger af en fast Kattegatforbindelse

juli 2016
|

I forbindelse med konferencen "Efter Kattegatanalysen - hvad nu?" d. 25. april 2016 præsenterede Rambøll en række følsomhedsberegning ...

Download her
Adobe PDF, 20 sider

Omtale

Debatindlæg: Nedsat brugerbetaling på Storebælt vil svække Femernforbindelsen og på sigt også Kattegatforbindelsen
30.10.17
| Aftalen om lavere takster på Storebæltsforbindelsen vil få konsekvenser for de fremtidige store faste forbindelser i Danmark. "Hvis vi...

Hjælp

Rapporterne er pakket i formatet PDF.
Klik for at downloade programmet