kommer snart

Omtale

af Kattegatkomiteen Fredag d. 16. februar 2018

Omtale. En fast forbindelse over Kattegat er ofte emne for nyheder og debat i diverse medier. Du kan her læse et uddrag af medieomtale af en fast Kattegatforbindelsen.

Nedenstående medieomtale er ikke en udtømmende liste, men resumer og links til omtale i aviser, radio og TV, med både tematisk og holdningsmæssig bredde.

Du kan altid se den seneste presseomtale på websitets forside.

Video

Se video
Byg en Kattegat bro
01.01.10

Tekst

Muligheden for en Kattegatforbindelse til både tog og biler bliver nu undersøgt
29.06.18
| ”Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil nu alligevel have en nærmere undersøgelse af en kombineret bil-og togbro over Kattegat, efter at han i foråret ellers afviste en sådan løsning, med henvisning til at det bliver for dyrt for statskassen”, skriver Politiken torsdag d. 28. juni 2018.
Debatindlæg: Nedsat brugerbetaling på Storebælt vil svække Femernforbindelsen og på sigt også Kattegatforbindelsen
30.10.17
| Aftalen om lavere takster på Storebæltsforbindelsen vil få konsekvenser for de fremtidige store faste forbindelser i Danmark. "Hvis vi fremover vil fastholde og udvikle de store forbindelser mellem landsdelene – og til vores nabolande – er det vigtigt at fastholde en brugerbetaling, som kan være med til at betale udgifterne tilbage", skriver Jens Kampmann i Jyllands-Posten d. 23. september.
Kronik: Sammenhængskraft over Kattegat
21.01.16
| En fast kattegatforbindelse vil være en væsentlig forudsætning for at skabe et sammenhængende Danmark med fælles arbejdskraftopland og større udveksling af viden og kompetencer mellem virksomheder, universiteter og institutioner. Læs hele Jens Kampmanns kronik her.
Kattegatanalyse trækker ud
11.11.15
| ”Transportministerien har udsat et møde fredag med politikere og Kattegatkomitéen, da en længe ventet strategisk analyse endnu ikke er klar til offentliggørelse”, skriver JP Aarhus tirsdag d. 10. november 2015. Læs et resume af artiklen her.
Har transportministeren forstået alvoren?
24.02.15
| "Vi har nu ventet, siden VK-regeringen i 2009 tog initiativ til at få lavet en analyse om en mulig fast forbindelse over Kattegat. Sådan en analyse skal være grundig, jovist. Men der er ingen tid at spilde – vi skal og må videre i processen.” Sådan lyder det i et debatindlæg fra Finn Thranum, MF for Venstre i Jyllands-Posten d. 22. februar 2015. Læs et resume af debatindlægget her.
Byg dog den bro, Magnus Heunicke
18.12.14
| Man behøver ikke at tro på Murphys lov – ’ Hvis noget kan gå galt, vil det det gå galt’ – for at ønske sig en bro over Kattegat. Men det hjælper. Sådan indleder Anders Jerichow et indlæg i Politiken d. 3. december 2014. Læs et resume af artiklen her.
Kattegatanalyse udskudt gang på gang
04.12.14
| "Hvis man laver Kattegatanalysen på de samme trafikforudsætninger som Femernforbindelsen, vil det vise sig, at der er rigtig god økonomi i at etablere en fast Kattegatforbindelse" skriver Jens Kampmann d. 3. december i et indlæg i JyllandsPosten. Læs hele indlægget her.
Folkemøde-milliarder gik til øst og vest
27.06.14
| En fast Kattegatforbindelse fik en flot tredje plads og 12 milliarder ved Transportministeriets arrangement på Folkemødet på Bornholm. Læs et resume af Transportministeriets omtale af arrangementet her.
Kattegatforbindelsen handler om vækst og udvikling
14.05.14
| 'Vi savner stadig en overordnet debat om, hvordan Danmark skal se ud i fremtiden, og dermed hvordan vi skal indrette vores infrastruktur til at understøtte denne udvikling' lyder det fra Kattegatfkomitéens samlede formandskab onsdag d. 14. maj 2014 i en kronik i Jyllands-Posten. Læs hele kronikken her.
DF: Minister svarer stadig uklart om bro
19.03.13
| ’Dansk Folkeparti er ikke tilfreds med et nyt svar, som transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i går gav til Folketingets finansudvalg i forbindelse med debatten om en Kattegatforbindelse. Ministeren udtrykker sig fortsat uklart, mener formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl (DF), der havde foranlediget svaret’. Det skriver JP Aarhus onsdag d. 13. marts 2013. Læs et resume af artiklen her.

Modtag vores nyhedsmail

Hold dig opdateret med de seneste meddelser om en fast Kattegatforbindelse. Tilmeld dig herunder og modtag vores nyhedsmail

Aktuelt

Nyheder

Debatindlæg fra Jacob Bundsgaard: Det er ikke længere et fantasiprojekt
05.10.18
I et debatindlæg på Altinget fastslår Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S), at ambitionen om at etablere en fast forbindelse over Kattegat er...

Publikationer

Genberegninger af en fast forbindelse over Kattegat, Vejdirektoratet

april 2018
|Vejdirektoratet præsenterer i denne rapport en række genberegninger af de trafikale og finansielle konsekvenser ved en fast forbindelse over Katte ...
Download her
Adobe PDF, 40 sider
Download her
Adobe PDF, 4 sider

Omtale

Muligheden for en Kattegatforbindelse til både tog og biler bliver nu undersøgt
29.06.18
| ”Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil nu alligevel have en nærmere undersøgelse af en kombineret bil-og togbro over Kattegat, efter at han i...

Hjælp

Rapporterne er pakket i formatet PDF.
Klik for at downloade programmet