kommer snart

Omtale nyheder

af Metropol Danmark

Debatindlæg: Nedsat brugerbetaling på Storebælt vil svække Femernforbindelsen og på sigt også Kattegatforbindelsen

Aftalen om lavere takster på Storebæltsforbindelsen vil få konsekvenser for de fremtidige store faste forbindelser i Danmark. "Hvis vi fremover vil fastholde og udvikle de store forbindelser mellem landsdelene – og til vores nabolande – er det vigtigt at fastholde en brugerbetaling, som kan være med til at betale udgifterne tilbage", skriver Jens Kampmann i Jyllands-Posten d. 23. september.

Kronik: Sammenhængskraft over Kattegat

En fast kattegatforbindelse vil være en væsentlig forudsætning for at skabe et sammenhængende Danmark med fælles arbejdskraftopland og større udveksling af viden og kompetencer mellem virksomheder, universiteter og institutioner. Læs hele Jens Kampmanns kronik her.

Kattegatanalyse trækker ud

”Transportministerien har udsat et møde fredag med politikere og Kattegatkomitéen, da en længe ventet strategisk analyse endnu ikke er klar til offentliggørelse”, skriver JP Aarhus tirsdag d. 10. november 2015. Læs et resume af artiklen her.

Har transportministeren forstået alvoren?

"Vi har nu ventet, siden VK-regeringen i 2009 tog initiativ til at få lavet en analyse om en mulig fast forbindelse over Kattegat. Sådan en analyse skal være grundig, jovist. Men der er ingen tid at spilde – vi skal og må videre i processen.” Sådan lyder det i et debatindlæg fra Finn Thranum, MF for Venstre i Jyllands-Posten d. 22. februar 2015. Læs et resume af debatindlægget her.

Byg dog den bro, Magnus Heunicke

Man behøver ikke at tro på Murphys lov – ’ Hvis noget kan gå galt, vil det det gå galt’ – for at ønske sig en bro over Kattegat. Men det hjælper. Sådan indleder Anders Jerichow et indlæg i Politiken d. 3. december 2014. Læs et resume af artiklen her.

Kattegatanalyse udskudt gang på gang

"Hvis man laver Kattegatanalysen på de samme trafikforudsætninger som Femernforbindelsen, vil det vise sig, at der er rigtig god økonomi i at etablere en fast Kattegatforbindelse" skriver Jens Kampmann d. 3. december i et indlæg i JyllandsPosten. Læs hele indlægget her.

Folkemøde-milliarder gik til øst og vest

En fast Kattegatforbindelse fik en flot tredje plads og 12 milliarder ved Transportministeriets arrangement på Folkemødet på Bornholm. Læs et resume af Transportministeriets omtale af arrangementet her.

Kattegatforbindelsen handler om vækst og udvikling

'Vi savner stadig en overordnet debat om, hvordan Danmark skal se ud i fremtiden, og dermed hvordan vi skal indrette vores infrastruktur til at understøtte denne udvikling' lyder det fra Kattegatfkomitéens samlede formandskab onsdag d. 14. maj 2014 i en kronik i Jyllands-Posten. Læs hele kronikken her.

DF: Minister svarer stadig uklart om bro

’Dansk Folkeparti er ikke tilfreds med et nyt svar, som transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i går gav til Folketingets finansudvalg i forbindelse med debatten om en Kattegatforbindelse. Ministeren udtrykker sig fortsat uklart, mener formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl (DF), der havde foranlediget svaret’. Det skriver JP Aarhus onsdag d. 13. marts 2013. Læs et resume af artiklen her.

Trafikforsker: Milliarder til jernbane sender Kattegatbroen ud i kulden

’Regeringens nye togfond knytter landets fire største byer tættere sammen, så det er meget vanskeligt at finde et argument for at investere i en bro over Kattegat, vurderer Per Homann Jespersen, RUC’. Sådan lyder det i Ingeniøren d. 1. marts 2013. Læs et resume af artiklen her.

Modtag vores nyhedsmail

Hold dig opdateret med de seneste meddelser om en fast Kattegatforbindelse. Tilmeld dig herunder og modtag vores nyhedsmail

Aktuelt

Nyheder

Pressemeddelelse: Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune inviterer til konference
18.04.16
Der er lagt op til både faglige indspark og politisk diskussion, når Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune mandag 25. april holder konference om en fast...

Aktiviteter

Konference om en fast Kattegatforbindelse
Konference
| April 25, 2016 - 2:00pm
Kattegatkomitéen og Aarhus Kommune inviterer til en spændende konference om en fast Kattegatforbindelse d. 25. april 2016 kl. 14.00-16.30 på...

Publikationer

Teknisk baggrundsnotat: Følsomhedsberegninger af en fast Kattegatforbindelse

juli 2016
|

I forbindelse med konferencen "Efter Kattegatanalysen - hvad nu?" d. 25. april 2016 præsenterede Rambøll en række følsomhedsberegning ...

Download her
Adobe PDF, 20 sider

Omtale

Debatindlæg: Nedsat brugerbetaling på Storebælt vil svække Femernforbindelsen og på sigt også Kattegatforbindelsen
30.10.17
| Aftalen om lavere takster på Storebæltsforbindelsen vil få konsekvenser for de fremtidige store faste forbindelser i Danmark. "Hvis vi...

Hjælp

Rapporterne er pakket i formatet PDF.
Klik for at downloade programmet