Gå til hovedindhold

Nyheder

Deltag i debatten om Kattegatkomitéen på LinkedIn

Vi vil med Kattegatkomitéens LinkedIn-profil invitere til en bred, nuanceret og sober debat om en fast forbindelse via Kattegat, hvor meninger kan mødes, og hvor vi forhåbentlig kan blive klogere på projektet – sammen.

Forundersøgelser af en fast Kattegatforbindelse

Transportministeriet offentliggjorde i juni 2022 forundersøgelsen af en fast Kattegatforbindelse, som er gennemført i et samarbejde mellem Vejdirektoratet, Sund & Bælt og Trafikstyrelsen. 

Kattegatkomitéens formandskab

Michael Svane er formand for Kattegatkomitéen. Han suppleres af et stærkt og bredt formandskab. I spidsen for Kattegatkomitéen, der arbejder for at gøre en fast Kattegatforbindelse til virkelighed, står formand Michael Svane, som tidligere har været branchedirektør i DI Transport, og har et bredt kendskab til infrastruktur og transportpolitik.

Nyt medlem af Kattegatkomitéens formandskab

Regionsrådsformand Mads Duedahl er nyt medlem af Kattegatkomitéens formandskab.

Forundersøgelse af en fast Kattegatforbindelse er udskudt til 2022

Transportministeriet har offentliggjort, at forundersøgelsen af en fast Kattegatforbindelse, som ellers skulle have været færdig ved årsskiftet 2021/2022, bliver udskudt til 2022.

Bred aftale om Danmarks fremtidige infrastruktur

Mandag d. 28. juni 2021 præsenterede regeringen og et samlet folketing en bred infrastrukturaftale: "Infrastrukturplan 2035". Planen rummer investeringer for ca. 161 mia. kr. til både veje, kollektiv trafik, cyklisme mv., og har generelt skabt glæde rundt omkring i landet.