Gå til hovedindhold

60 mio. kr. til en forundersøgelse af en fast Kattegatforbindelse

NYHED: Regeringen og Dansk Folkeparti indgik fredag d. 30. november 2018 aftale om finanslov for 2019, og her har en fast Kattegatforbindelse sat et vigtigt aftryk.

  • Læs op

Indhold

    Med Finanslovsaftalen er der afsat 60 mio. kr. til en forundersøgelse af en potentiel Kattegatforbindelse. Af aftaleteksten fremgår det, at ”forundersøgelsen vil være den første konkrete planlægningsundersøgelse af en Kattegatforbindelse, og vil således give et billede af, hvordan en fremtidig forbindelse potentielt kan se ud.”

    Transport-, Bygnings-, og Boligminister Ole Birk Olesen (LA) er ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriets hjemmesides omtale af finanslovsaftalen, godt tilfreds med aftalen. Ministeren udtaler at:

    ”Når man tager i betragtning, hvor få midler vi har til rådighed til forbedringer og nye investeringer på transportområdet, er det en finanslovsaftale, som jeg er godt tilfreds med. Særligt er jeg glad for, at vi kan sætte gang i en forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat, ligeså snart resultatet af den igangværende screening foreligger.

    Sidst opdateret: 3. oktober 2023