Gå til hovedindhold

Debatindlæg fra Jacob Bundsgaard: Det er ikke længere et fantasiprojekt

NYHED: I et debatindlæg på Altinget fastslår Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S), at ambitionen om at etablere en fast forbindelse over Kattegat er kommet for at blive!

 • Læs op

Indhold

  Jacob Bundsgaard, medlem af Kattegatkomitéens Formandskab og Borgmester i Aarhus Kommune (S), har den 4. oktober 2018 et debatindlæg på Altinget. Debatindlægget kan læses her.

  ”Det glæder mig, at vi har fået en nuanceret debat om en fast forbindelse over Kattegat her på Altinget. Hvad jeg særligt hæfter mig ved, er, at visionen om en fast kattegatforbindelse er bredt anerkendt på tværs af debattørerne. Debatten går heldigvis ikke længere på, om projektet er et ”fantasi-projekt”. Nu handler det om, hvad der kan lade sig gøre og hvornår, så ambitionen om at etablere en fast forbindelse over Kattegat er kommet for at blive!”, fremhæver Jacob Bundsgaard i sit debatindlæg på Altinget.

  Jacob Bundsgaard anerkender, at trængselsproblematikker på danske motorvejsstrækninger, heriblandt på E45 og E20, kræver handling. ”Det er udfordringer, som der skal løses på den kortere bane. Kattegatforbindelsen er på den noget længere bane og er derfor ikke en direkte konkurrent til gennemførelse af andre, presserende infrastrukturprojekter i Danmark”.

  Han fortsætter: ”En fast forbindelse over Kattegat er et projekt af en helt anden dimension. Hvor en ny motorvej eller et ekstra spor f.eks. vil give hurtigere forbindelse mellem landsdelene, så vil en fast forbindelse over Kattegat betyde et forandret Danmarkskort, hvor Øst- og Vestdanmark smelter sammen til et stort metropolområde. Det vil skabe en ny dynamik i landet. En fast forbindelse over Kattegat adskiller sig også fra andre motorvejprojekter ved, at der er forudsat brugerbetaling på samme måde som ved Storebæltsbroen. Den kan, efter al sandsynlighed at dømme, finansieres på denne måde, og derfor ”stjæler” den ikke den finansiering, der skal bruges på andre infrastrukturprojekter”.

  Slutteligt slår Jacob Bundsgaard fast at en fast forbindelse over Kattegat vil være en gave til Danmark: ”Det er mit håb, at vi får en fast forbindelse over Kattegat med plads til både bane- og vej, så en højklasset kollektiv trafikforbindelse bliver en del af løsningen. Jeg ser frem til resultatet af screeningen og den efterfølgende forundersøgelse. Men jeg ser endnu mere frem til, at de egentlige anlægsarbejder påbegyndes. Det vil være en gave til Danmark”.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023