Gå til hovedindhold

Det mener Lars Løkke og Mette Frederiksen om en Fast Forbindelse over Kattegat

TV2 Østjylland har spurgt, hvordan Statsministerkandidaterne ved det kommende folketingsvalg forholder sig til en fast forbindelse over Kattegat

 • Læs op

Indhold

  Se interview med Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen her.

  I øjeblikket afventes resultaterne af en screening, som undersøger potentialet for en fast forbindelse over Kattegat. Screeningen belyser potentialet for både vej- og togforbindelse. Regeringen har i forbindelse med Finanslov 2019 afsat cirka 60 millioner kroner til en forundersøgelse, såfremt den foreløbige screening viser positive resultater.

  ”Vi har brug for flere infrastruktur-investeringer i Danmark. Det er et kæmpe stort projekt, det er ikke et, vi tager hul på i morgen”, udtaler Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sig til TV2 Østjylland.

  Når det kommer til spørgsmålet omkring brugerbetaling, udtaler Statsministeren følgende:

  ”Det er svært at forestille sig en kattegatforbindelse uden et element af brugerbetaling. Vi har også brugerbetaling på Storebæltsbroen, og vi får også brugerbetaling på Femernbælt”,

  ”Jeg synes også, det er vigtigt, at der kommer til at køre tog på Kattegatforbindelsen. Det er det fine ved de andre store broer, som er magiske, og sikrer, at Danmark hænger sammen – at det både er for privatbilisme og for den kollektive trafik”, udtaler Mette Frederiksen (S) og ser frem til at få flere beregninger på bordet.

  Sidst opdateret: 19. marts 2024