Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev nr. 21, september 2014

Vækst og udvikling på tværs af Danmark - en ny Kattegatregion

Indhold

  ’Vækst og udvikling på tværs af Danmark’ er overskriften, når Kattegatkomitéen i samarbejde med Region Sjælland, Region Nordjylland og Region Midtjylland holder konference fredag d. 3. oktober 2014.

  De tre regioner og Kattegatkomitéen arbejder målrettet for at få etableret en fast forbindelse over Kattegat.
  En fast Kattegatforbindelse vil betyde fremtidssikret og hurtig infrastruktur på tværs af Danmark, der vil skabe helt nye rammer for vækst og udvikling i hele landet. Dertil kommer perspektiverne i at forbinde landets to store vækstcentre, hovedstaden og den østjyske byregion.
  Det er lige præcis perspektiverne ved en fast forbindelse over Kattegat set med både erhvervslivets og politikeres øjne, der er på dagsordnen på konferencen.

  Kalundborg bliver et smørhul

  Konferencen afholdes i Novo Nordisk Fritidscenter i Kalundborg.
  Kalundborg er en af de byer, der kommer til at ligge lige i smørhullet ved etableringen af en fast Kattegatforbindelse. For byens erhvervsliv - eksempelvis Novo Nordisk - vil det betyde helt nye muligheder for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra begge sider af Kattegat, ligesom der vil opstå nye perspektiver for bosætning i Kalundborg Kommune. Netop bosætning er et af de emner, som Kalundborgs borgmester, formand for KL og medformand for Kattegatkomitéen Martin Damm vil holde oplæg om på konferencen.

  Forbindelser til hele verden

  En fast Kattegatforbindelse vil binde Danmark tættere sammen på tværs. Men den vil også binde hele Danmark tættere sammen med resten af Verden, via Københavns Lufthavn.
  Københavns Lufthavn er dansk erhvervslivs mest markante luftvej til internationale markeder, og lufthavnen har vital betydning for eksporten, væksten og beskæftigelsen. 24 mio. passagerer rejser hvert år gennem lufthavnen – heraf er halvdelen forretningsrejsende. Udviklingen i Københavns Lufthavn er derfor central for udviklingen i Danmark.
  Rasmus Winther, Public Affairs Manager i Københavns Lufthavne vil på konferencen sætte fokus på, hvordan hele Danmark får glæde af det internationale knudepunkt i Københavns Lufthavn.

  Tre regioner der står sammen

  Region Sjælland, Region Nordjylland og Region Midtjylland er enige om, at der er brug for at sætte fokus på behovet for at binde Danmark sammen på tværs af landet.

  ”Det er helt afgørende at vi udnytter de vækst- og udviklingsmuligheder, der er ved at binde Danmark bedre sammen på tværs af landet. Derfor har vi tre regionsrådsformænd taget initiativ til denne konference. Jeg glæder mig meget til at diskutere de vigtige udviklingsmulighe-der, en en fast Kattegatforbindelse vil bidrage med, og jeg håber, at rigtig mange fra såvel erhvervsliv, organisationer, politikere mv., vil bidrage til debatten”, siger Jens Stenbæk, Regionsrådsformand i Region Sjælland.

  På programmet er oplæg ved:
  •    Jens Kampmann, formand for Kattegatkomitéen
  •    Jan Hoff, Senior Vice President og Sitechef, Novo Nordisk
  •    Kristian Kolstrup, manager og partner, Incentive
  •    Martin Damm, borgmester i Kalundborg
  •    Rasmus Winther, Public Affairs Manager, Københavns Lufthavne
  •    Regionsrådsformændene Jens Stenbæk, Region Sjælland, Ulla Astman, Region Nordjylland og Bent Hansen, Region Midtjylland

  Deltagelse i konferencen er gratis og tilmelding kan ske frem til d. 29. september 2014. 

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023