Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev nr. 27, november 2015

Kattegatanalyse udskudt igen, igen "Meget ærgerligt - og en helt urimelig ventetid"

 • Læs op

Indhold

  Fredag d. 13. november var dagen, hvor den strategiske analyse af en fast Kattegatforbindelse skulle have været offentliggjort. Sådan gik det ikke.

  Fredag d. 13. november var dagen, hvor den strategiske analyse af en fast Kattegatforbindelse langt om længe skulle være offentliggjort. Datoen har længe været reserveret til møde i den kontaktgruppe som Transport- og Bygningsministeren sidder for bordenden i og efterfølgende offentliggørelse af analysen. I kontaktgruppen sidder desuden formændene for landets regioner og kommunekontaktråd, samt formand for Kattegatkomitéen Jens Kampmann.
  Og efter mere end tre års forsinkelse af færdiggørelsen af den strategiske analyse, har Kattegatkomitéen naturligvis set meget frem til offentliggørelsen af analysen.

  Men sådan skulle det ikke gå. Mandag måtte Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) meddele mødedeltagerne, at analysen endnu ikke er færdig. I et brev til mødedeltagerne skriver ministeren:

  ” Den strategiske analyse af en fast Kattegatforbindelse har været længe undervejs grundet faglige udfordringer med Landstrafikmodellen. Det er udfordringer, som nu er løst takket være et stort arbejde hos Vejdirektoratet, Trafik- og Byggestyrelsen og DTU Transport.
  Det er imidlertid desværre ikke lykkedes at få færdiggjort det samlede arbejde omkring analysen. (…) Arbejdet med analysen af et projekt, der så grundlæggende kan ændre Danmarks infrastruktur, er simpelthen for vigtigt til, at det hastes igennem, når nu vi er så tæt på målstregen.”

  Kattegatkomitéens formand Jens Kampmann har modtaget aflysningen med en blanding af forståelse og ærgrelse. Der er naturligvis forståelse for, at analysen ikke skal hastes igennem. Omvendt er det meget ærgerligt at analysen er udskudt igen, igen.

  ” Det er meget, meget ærgerligt, at analysen endnu engang er udskudt, når vi nu har ventet så længe. Det er helt urimeligt, at en analyse af et så vigtigt projekt skal være forsinket med mere end tre år. Omvendt er det naturligvis glædeligt, at udfordringerne med Landstrafikmodellen langt om længe ser ud til at være løst og at modellen er brugbar, og jeg ser derfor meget frem til analysens resultater, men forventer at der meget snart komme en afklaring”, udtaler Jens Kampmann.

  For Jens Kampmann – som bl.a. via sit arbejde i Sund&Bælt har enorm erfaring med de store faste forbindelser – er der ingen tvivl om, at en fast Kattegatforbindelse vil være et afgørende projekt for Danmarks sammenhængskræft og internationale konkurrenceevne. Det vil bidrage til Danmarks vækst og udvikling på en måde, som endnu ikke er set lige.

  ”Jeg tror fuldt og helt på det her projekt – det er vi mange der gør! Derfor er der også brug for, at vi kommer videre og får belyst projektet grundigt. Vi har trådt vande længe nok, mens vi har ventet på analysen og nu må der kød på bordet. Jeg ser derfor frem til at ministeren snarest muligt indkalder til møde.”

  Der er endnu ikke meldt en dato for et nyt møde i kontaktgruppen ud.

   

   

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023