Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev nr. 32, marts 2019

Ny formand for Kattegatkomitéen

 • Læs op

Indhold

  Efter 10 år som formand for Kattegatkomitéen, gav Jens Kampmann d. 5. marts 2019 stafetten videre til regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau.

  Ud over 10 år som frontfigur for arbejdet for en fast Kattegatforbindelse, kan Jens Kampmann også skrive to ministertitler og formand for bestyrelsen i Sund & Bælt Holding og dermed en af kræfterne bag både Storebæltsbroen, Øresundsbroen og den kommende tunnel under Femern Bælt, på sit CV. Og i en alder af 81 år, er det velfortjent, at Jens Kampmann nu overlader arbejdet til nye kræfter.

  Jens Kampmann har selv ønsket at gå af som formand for Kattegatkomitéen og siger i den forbindelse:

  ”I Kattegatkomitéen har vi med forundersøgelsen på finansloven nået en vigtig milepæl. Dermed træder projektet ind i en ny fase, og det er tid til, at jeg giver stafetten videre. Nu handler det om at fastholde Kattegatforbindelsen på den politiske dagsorden. Det er Anders Kühnau den rette til.”

  Anders Kühnau sidder i kraft af sin rolle som regionsrådsformand i Region Midtjylland allerede i formandskabet for Kattegatkomitéen sammen med regionsformand i Region Nordjylland Ulla Astman, borgmester i Kalundborg Martin Damm og borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard. Fremadrettet bliver det nu Anders Kühnau der bliver frontfigur for Kattegatkomitéen. Den rolle glæder han sig til at udfylde:

  ”En fast Kattegatforbindelse vil få kæmpestor positiv betydning for arbejdsmarkedet, uddannelse og turismen – både i Jylland og på Sjælland. Jeg glæder mig til at bidrage til den forundersøgelse, der nu skal sættes i gang. Her vil jeg arbejde for, at alle aspekter og muligheder bliver undersøgt til bunds”, siger Anders Kühnau.

  Det fremtidige arbejde i Kattegatkomitéen

  Valget af ny formand for Kattegatkomitéen fandt sted på et møde i Kattegatkomitéens formandskab d. 5. marts, hvor formandskabet bl.a. også drøftede komitéens fremadrettede arbejde.

  Ifølge Anders Kühnau kommer Kattegatkomitéen til at arbejde lige så målrettet som hidtil med at sikre, at der bliver tilvejebragt en tilbundsgående undersøgelse, når Transportministeriet igangsætter de varslede forundersøgelser.

  ”Vi vil naturligvis tilbyde vores bistand og erfaring, for ingen ønsker mere end os, at vi får lavet en grundig og fyldestgørende undersøgelse af et projekt, der er så vigtigt.”

  Derudover fortsætter Kattegatkomitéen løbende sit arbejde for at sætte en fast Kattegatforbindelse højt på den politiske dagsorden. I den forbindelse ser formandskabet naturligvis frem til de kommende infrastrukturdrøftelser på nationalt plan og ikke mindst det forestående folketingsvalg.

  ”Vi er naturligvis spændte på at se, hvilken rolle infrastruktur og en fast forbindelse kommer til at spille i en kommende valgkamp, og om der bliver plads til at diskutere, hvordan Kattegatforbindelsen kan bidrage til at skabe vækst og national sammenhængskraft i hele landet. Det håber jeg”, siger Anders Kühnau.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023