Gå til hovedindhold

Nyhedsmail nr. 11, januar 2012

En fast Kattegatforbindelse på dagsordenen i Horsens

 • Læs op

Indhold

  En fast Kattegatforbindelse på dagsordenen i Horsens

  En fast Kattegatforbindelse var i tirsdags, d. 24. januar 2012, emne for debat på et møde i Erhvervspolitisk Kontaktudvalg i Horsens.

  Vi har brug for en vision

  ’Vi har brug for en vision’ indledte Jens Kampmann, formand for Kattegatkomitéen.
  ’Luk øjnene og forstil jer, at året er 2025. Når de gode Horsens borgere skal en tur til København, går de nu ned på byens station og tager toget NORD på. Ca. en time senere er de i København. Sådan bliver det, når en fast forbindelse over Kattegat bliver en realitet. Det er aldrig set før.’ Denne vision tog mødedeltagerne godt imod.

  Horsens Kommune bakker op om en fast forbindelse over Kattegat sammen med Region Midtjylland og de øvrige 18 kommuner i regionen, bl.a. i form af det fælles indspil til Infrastrukturkommissionen, som blev udarbejdet tilbage i 2007. Og opbakningen er der fortsat, viste mødet tydeligt.
  Medlemmerne af Erhvervspolitisk Kontaktudvalg - som bl.a. repræsenterer uddannelses- og erhvervsorganisationer, arbejdsgivere og arbejdstagere, samt byens politiske ledelse, herunder borgmester Jan Trøjborg (S) – lyttede interesseret, da Jens Kampmann holdt oplæg for for-samlingen denne tirsdag morgen.

  Undervejs var der lagt op til debat, og denne kom bl.a. til at handle om, hvordan Jens Kampmann nu kunne være så sikker på, at en fast Kattegatforbindelse bliver en realitet, hvilken indflydelse en fast Kattegatforbindelse vil få for de mange pendlere bosiddende i Horsens, og de øvrige forestående infrastrukturinvesteringer, herunder en udvidelse af E45.

  Jens Kampmann udtaler om mødet: ’Jeg er rigtig glad for den positive opbakning en fast forbindelse over Kattegat møder fra Horsens, både politisk og fra byens erhvervsliv og byens forskellige organisationer. Det er klart, at en fast Kattegatforbindelse med direkte forbindelse til både Horsens og Aarhus, vil få stor betydning for Horsens, og det står klart for mødedeltagerne efter mødet i tirsdags.’

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023