Gå til hovedindhold

Nyhedsmail nr. 12, marts 2012

Debat om Danmarks infrastruktur - hvordan samler vi Danmark?

 • Læs op

Indhold

  Debat om Danmarks infrastruktur - hvordan samler vi Danmark?

  Den 12. marts 2012 holder Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Danske Anlægsentreprenører, som er et branchefællesskab i Dansk Byggeri, høring om Danmarks fremtidige infrastruktur.

  Debatten kommer ifølge invitationen til at handle om Danmarks infrastruktur, arbejdskraftens mobilitet og virksomhedernes konkurrenceevne, og fokus for arrangementet vil særligt være de øst-vestgående forbindelser og de nord-sydgående forbindelser i Jylland.

  Centrale aktører er på programmet for arrangementet, hvor bl.a. transportminister Henrik Dam Kristensen vil holde oplæg, ligesom medlemmer af Kattegatkomitéens formandskab regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen og borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, deltager i en paneldebat om, hvordan infrastrukturen skal binde Øst- og Vestdanmark sammen.

  Til dette spørgsmål har de to paneldeltagere ét klart svar: ved hjælp af en fast Kattegatforbindelse.
  Ifølge Jacob Bundsgaard og Bent Hansen, er det afgørende at få slået fast, at når det drejer sig om en fremtidssikret løsning på øst-vestforbindelserne i Danmark, er en fast Kattegatforbindelse den rigtige løsning. Dels vil det betyde en dobbeltstrenget forbindelse, som skaber større forsyningssikkerhed end de andre foreslåede projekter, dels er det det eneste af de foreslåede projekter, der kan brugerfinansieres. Sidstnævnte er afgørende, set i det perspektiv at der ifølge Transportministeriet ikke er flere penge til infrastrukturprojekter på denne side af 2020.

  Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard siger: Jeg glæder mig til at deltage i paneldebatten og forventer at få en god diskussion om, hvad der er vigtigt at prioritere i Danmarks fremtidige infrastruktur. Det er klart, at mange interesser skal varetages, men det vigtigste er, at vi snarest får truffet den beslutning, som gavner Danmark bedst i det store perspektiv, og det er for mig at se Kattegatforbindelsen.

  Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen, supplerer: For mig er der ingen tvivl om, at rejsetiden bliver et af de meget vigtige parametre i fremtiden, og her er det vigtigt, at den kollektive trafik kan konkurrere med bilen. Med en fast Kattegatforbindelse vil timemodellen kunne realiseres mellem Danmarks største byer. Fra Horsens og fra Aarhus vil man kunne komme med tog til København på kun én time.

   

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023