Gå til hovedindhold

Frank Jensen og Nicolai Wammen: Danmark har brug for en fast forbindelse over Kattegat

NYHED: Københavns overborgmester Frank Jensen og Århus-borgmester Nicolai Wammen står sammen bag ønsket om at fremme en fast forbindelse over Kattegat.

 • Læs op

Indhold

  "Folketinget bør allerede i 2011 vedtage en principbeslutning om at etablere en fast forbindelse over Kattegat. Det vil være en klar gevinst for hele Danmark."

  Sådan lyder det samstemmende fra overborgmester Frank Jensen og Århus-borgmester Nicolai Wammen. De ser en klar fordel i, at en fast forbindelse over Kattegat vil koble landets to førende vækstcentre tættere sammen, så det vil være muligt at køre med højhastighedstog fra Århus til København – eller omvendt – på kun en time.

  På den baggrund står overborgmester Frank Jensen og borgmester Nicolai Wammen skulder ved skulder i forhold til at fremme en fast forbindelse over Kattegat. De er således enige om, at regeringen bør arbejde hen imod, at der i Folketinget kan vedtages en principbeslutning om etableringen af en fast Kattegat-forbindelse allerede i 2011 – og ikke først i 2013, som tidligere forudsat af Folketinget.

  Overborgmester Frank Jensen siger:

  "Det er ikke spørgsmål om en bro til jyderne. Det er en bro til gavn for hele Danmark, og en bro af vital betydning for København."

  Borgmester Nicolai Wammen siger:

  "Danmark har brug for en fast forbindelse over Kattegat, for det vil skabe øget vækst og udvikling – og samtidig styrke miljø og klima."

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023