Gå til hovedindhold

Kattegatkommitéen hilser ny Transport- og Bygningsminister velkommen

BREV: Formand for Kattegatkomitéen Jens Kampmann håber, at Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt vil bidrage til, at analysearbejdet om en fast Kattegatforbindelse færdiggøres så hurtigt som muligt.

Indhold

  I et brev til den nyudnævnte minister skriver formand Jens Kampmann følgende:

  Først vil jeg ønske dig tillykke med genudnævnelsen til Transportminister.

  Vi har, da du tidligere var transportminister, ved flere lejligheder drøftet en fast Kattegatforbindelse og fremdriften – eller mangel på samme - af den analyse, der blev sat i gang med trafikaftalen ”En grøn transportpolitik” i 2009. Analysen skulle have været færdig i efteråret 2013, hvor den skulle have været afrapporteret sammen med de andre strategiske analyser.

  Som bekendt er dette ikke sket under henvisning til, at den meget omtalte Landstrafikmodel ikke blev færdig som planlagt og derfor ikke har kunnet bruges til at regne på en fast Kattegatforbindelse.

  For Kattegatkomitéen er det vigtigt, at denne analyse færdiggøres, og at der snarest træffes en princip-beslutning om forbindelsen.

  Jeg håber derfor, at du vil bidrage til, at analysearbejdet færdiggøres så hurtigt som muligt, så grundlaget for at træffe en principbeslutning om en fast Kattegatforbindelse er til stede.

  Det er ligeledes mit håb, at du vil fortsætte samarbejdet med den kontaktgruppe for en fast Kattegatfor-bindelse, som Henrik Dam Kristensen nedsatte i sin tid som transportminister med sig selv for bordenden, og som blev videreført af Pia Olsen Dyhr og Magnus Heunicke. I Kontaktgruppen sidder de fem regionsrådsformænd, formændene for de fem Kommunekontaktråd og undertegnede som formand for Kattegatkomitéen.

  Læs hele brevet her.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023