Gå til hovedindhold

Konsekvenser ved lukning af færgeruten Aarhus-Kalundborg vil kunne løses af en fast Kattegatforbindelse

NYHED: Kommuner vil i dialog om lukningen af ruten mellem Kalundborg og Aarhus, lyder det i en pressemeddelelse fra de to kommuner, d. 24. marts 2011. I en henvendelse til transportministeren og trafikordførerne lægger rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay og borgmester Nicolai Wammen sammen med Kalundborgs borgmester op til dialog og proces om sikring af en rute mellem Aarhus og Kalundborg og fremkommeligheden for godstransporten.

 • Læs op

Indhold

  Som reaktion på, at Mols-Linjen i sidste uge proklamerede at ville lukke færgeruten mellem Kalundborg og Aarhus, har borgmester i Kalundborg, Martin Damm, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Laura Hay og borgmester i Aarhus Kommune, Nicolai Wammen, i dag bedt transportministeren og Folketingets trafikordførere om at se på sagen.

  I henvendelsen fra de to kommuner henledes opmærksomheden på, at en lukning af ruten mellem de to byer ikke alene vil få konsekvenser lokalt men også regionalt og nationalt.

  Det skyldes, at der forventes markante stigninger i godstransporten fremover, og det vil medføre alvorlige konsekvenser for fremkommeligheden mellem de to landsdele, hvis ruten mellem Aarhus og Kalundborg lukkes. Det vil betyde, at 125.000 lastbiler årligt vil belaste den i forvejen trængte Motorvej E45.

  Samtidig er ruten mellem Kalundborg og Aarhus det eneste reelle alternativ til Storebæltsforbindelsen for godstransporten. Derfor vil det få store konsekvenser, hvis Storebæltsforbindelsen i en periode lukkes, og der ikke er et velfungerende alternativ til de mange lastbiler, som dagligt fragtes mellem Jylland og Sjælland via Mols-Linjen i dag.

  Derfor retter rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay, borgmester Nicolai Wammen, begge Aarhus Kommune, samt Kalundborgs borgmester, Martin Damm, henvendelse til transportministeren og Folketingets trafikordførere om dialog og proces om sikring af en rute mellem Aarhus og Kalundborg og fremkommeligheden for godstransporten – et problem, som en fast Kattegatforbindelse vil løse på den lange bane, Indtil da vil lukningen af færgeruten medføre store udfordringer for den nuværende øst-vestgående trafik.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023