Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev nr. 34, December

Kattegatkomitéen ønsker glædelig jul og godt nytår

 • Læs op

Indhold

  Året går på hæld, og det er tid til at se tilbage på året, der er gået, og ikke mindst se frem mod 2020.

   

  2019 har været et begivenhedsrigt år

  Allerede ultimo 2018 startede begejstringen for 2019 med Folketingets vedtagelse af Finansloven for 2019, hvor der blev afsat 60 mio. kr. til en forundersøgelse af en fast Kattegatforbindelse til biler og både med og uden tog. Dermed er arbejdet for en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland rykket et skridt tættere på, idet mulighederne for en fast forbindelse undersøges langt grundigere end hidtil. Forundersøgelsen ventes færdig i 2021.

  I marts sagde vi farvel til Kattegatkomitéens formand igennem næsten 10 år, Jens Kampmann, som ønskede at trække sig tilbage. Jens Kampmann har ydet en kæmpe indsats for at sætte en fast Kattegatforbindelse på den politiske dagsorden. Det videre arbejde som formand for komitéen overlod han til regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau, som har taget opgaven til sig, og har en god og vigtig dialog med såvel den ny transportminister Benny Engelbrecht som en række transportordførere om sagen.

  Efterfølgende har Kattegatkomitéen udvidet formandskabet med yderligere tre medlemmer i form af  Uffe Jensen som er borgmester i Odder, Heino Knudsen som er regionsrådsformand i Region Sjælland og Michael Svane fra DI Transport.

   

  Store forventninger til 2020

  2020 bliver et særdeles spændende år for Kattegatkomitéen. I det kommende år, kommer vi forhåbentlig til at se de første resultater af de analyser, der indgår i forundersøgelsen af en fast Kattegatforbindelse. Det ser vi naturligvis meget frem til.

  Samtidig kan vi se frem til politiske forhandlinger om de kommende års nationale infrastrukturinvesteringer. Transportministeren har tilkendegivet, at alt er i spil i forhold til de kommende forhandlinger. Fra Kattegatkomitéen håber vi, at Folketingets partier har blik for, at en fast Kattegatforbindelse spiller en helt særlig rolle i forhold til at binde øst og vest i Danmark tættere sammen, og at den derfor er af afgørende betydning for Danmarks muligheder for at skabe vækst og udvikling.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023